Šta je Fibonačijev sistem klađenja?

Fibonačijev sistem klađenja je jedna od mnogih strategija za klađenje koje su danas dostupne. U sledećem članku ćemo objasniti detaljnije o čemu se radi. Klađenje na Fibonačijev niz je nesumnjivo kontroverzan koncept. Definitivno postoje igrači koji prave velike dobitke zahvaljujući ovoj strategiji, ali njeni rizici nisu beznačajni.

Osnovni koncept klađenja prema Fibonačijevom nizu je jednostavan – kladite se na nerešen rezultat. Ukoliko izgubite, ponovo se kladite na nerešeno sa akcentom na ključ koji se koristi za povećanje opklade. Važno je koristiti odnos kvota preko 2,62 (tačnije 2,618); i na sreću po ljude koji žele da upotrebe strategiju, mnoštvo mečeva nudi ovu ili veću kvotu na nerešen rezultat. Što su veće kvote to je bolje po igrače.

Fibonačijevi brojevi i niz za klađenje

Ukoliko izgubite prvu opkladu, jednostavno se kladite na nerešeno sledeći put, što se oslanja na niz Fibonačijevih brojeva. Kombinacija brojeva je prema tome niz brojeva u kome zbir prva dva broja predstavlja treći broj. Na primer, prvi Fibonačijevi brojevi izgledaju ovako: 1-1-2-3-5-8-13-21-34-55-89-144-233-377-… i tako dalje.

Koristeći šemu i ako krenete sa opkladom od 1 evra, recimo da je prvi nerešeni rezultat koji ima kvotu veću od 2,62 gubitan. Sledeći put se kladite na 1 evro, pa na 2 evra, 3, 5, 8, 13 i tako dalje. Matematički je razumljivo da svaki profit koji napravite kompenzuje prethodne gubitke garantujući mali profit.

Fibonačijevi brojevi i niz za klađenje

Primer loše slučajnosti

Uzmimo, na primer, situaciju u kojoj izgubite deset puta zaredom i jedanaesti put dobijete. U ovom slučaju ste se već kladili sa 143 evra i konačno dobijate 11. put.  Pretpostavljajući da dobitna opklada ima kvotu od 2,80, vaš dobitak je 403,20 evra sa ukupnom opkladom od 287 evra, što čini vaš neto profit 116 evra.

Mane

Mana ove strategije je očigledna. Ukoliko pretpostavimo da izgubite ne deset već dvadeset puta, tada ste već izgubili oko 17 000 evra. Ov je previše skoro za svakoga i nije vredno rizika.

Zaključak

Kada se kladite upotrebom Fibonačijevog niza, oslanjate se na pravovremeni dobitak. Ukoliko do njega ne dođe ili ga ne iskoristite, doći će vreme kada nećete moći da priuštite opklade i izgubićete dosta novca. Naravno, ova strategija je do sada funkcionisala besprekorno, a dalja analiza timova koji često postižu nerešene rezultate može pomoći u određivanju pravih mečeva za klađenje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *