Šta 1×2 znači u klađenju?

Iako može zvučati komplikovano, 1×2 je klađenje na fiks. Takođe je poznato i kao klađenje na rezultat meča. Kladioničar predviđa da li će pobediti domaćin , gost ili će biti nerešeno.

Šta onda znače 1, x, 2? U suštini, kvote će se nalaziti u tri kolone – “domaćin”, “nerešeno” i “gost”. x je nerešeno. 1 je pobeda domaćina, a 2 je pobeda gosta.

Šta je pobednička opklada?

Dobijate ukoliko se kladite na domaći tim (1) i on pobedi. Ukoliko se kladite na gostujući tim, a oni izgube ili bude nerešeno, gubite i vi. Ukoliko odigrate x i ne bude nerešeno, gubite.

Dakle , evo pogleda na kvote. Svaki rezultat dolazi sa cenom. Šta je potrebno da pobedite? Potencijalni povrati se računaju množenjem kvota sa ulogom.

Primer 1X2 opklade

Primer 1X2 opklade

Domaći tim (npr. 1) je procenjen na 4,75. Gostujući tim na 1,67. Nerešeno je procenjeno na 4,20. Ukoliko uložite 20 dinara na gostujući tim, Vaš povrat je 20 x 1,67 = 33,40. Gubite 20 ukoliko domaći tim pobedi ili se meč završi nerešeno.

1X2 je najpopularniji market

Kao što možda pretpostavljate, 1X2 klađenje je najpopularnija opcija u fudbalu. Ali zašto? Prvo, jednostavno je za shvatanje. Takođe je to jedno od starijih, tradicionalnijih pristupa klađenju. To je takođe privlačan market i za profesionalne kladioničare jer je lako za analizu “vrednosti” kvota koje se nude.

Pogledajmo još jedan primer kako bismo videli neke detalje. Recimo da je jedan tim odigrao sedam utakmica kod kuće i pobedio u pet, jedna je bila nerešena i jedna izgubljena. Drugi tim je igrao sedam utakmica u gostima sa jednom pobedom, tri nerešena rezultata i tri gubitka.

Još jedno brzo poređenje je to kako su se ova dva tima snašla u međusobnim utakmicama. Za ovo se morate vratiti barem nekoliko godina unazad. Ukoliko je jedan izgubio poslednji meč, možete očekivati da će želeti pobedu kako bi popravio svoj rang. Promene u timu su takođe važne.

Kombinovanje višestrukih 1X2 opklada

Ne morate odigrati 1X2 kao jedinstvenu opkladu. Moguće je kombinovati više 1X2 opklada kako bi formirali akumulaciju, tripl ili dubl. Na ovaj način se Vaš potencijalni povrat povećava.

Ovaj market je popularan u fudbalu, ali ne samo tu. Mnogo kladionica će ponuditi ovaj market za svaki timski sport koji se može završiti nerešeno, pobedom domaćina ili gosta. Kladioničari koji koriste 1X2 igraju na sportove kao što je hokej, kriket i ragbi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *