Koje vrste poker turnira postoje?

Danas postoji mnogo različitih vrsta poker turnira, mnogi od njih se mogu igrati onlajn. Ljubitelji pokera se mogu takmičiti sa najboljim igračima sveta i osvojiti ogromne nagrade.

Popularnost ove čuvene kartaške igre nije slučajnost. Ovaj članak navodi najpoznatije vrste turnira i dodaje joše neke kratke informacije o svakom od njih.

Sit & Go poker turniri

Jedan od najpopularnijih poker turnira se naziva Sit & Go i može se igrati i onlajn i na licu mesta. Nema unapred određeno vreme početka. Počinje u onom trenutku kada su sva mesta zauzeta. Postoji nekoliko vrsta Sit & Go-a koji uključuju plaćene ili satelitske turnire. Popularni su kod mnogih igrača i uvek dolaze sa jakim emocijama.

Tipična karakteristika je to da fond nagrada dostupan igračima može biti tri puta veći od sume sakupljene od ulaznih provizija članova. Spin & Go turnire igraju 3 igrača i pre početka igre se nagradni fond formira nasumičnim spinom. Ovi turniri se takođe mogu naći na specijalizovanim sajtovima za poker na internetu.

Sit & Go

Shootout turniri

Ovi turniri se igraju za mnogim stolovima, ali za razliku od drugih, igrači se ne sele sa stola na sto. Ostaju do kraja, u zavisnosti od broja eliminisanih protivnika. Ova vrsta poker takmičenja ima duplu, trostruku i četvorostruku verziju, svaku sa sopstvenim odlikama. Stoga, ukoliko odlučite da učestvujete na shootout-u, dobro je upoznati se sa njegovim pravilima.

Heads Up turniri

Ove poker igre igraju dva igrača okrenuta jedan ka drugom. Za razliku od drugih poker događaja, ovde nije dozvoljena kasna registracija igrača. Sistem eliminacija vodi do jednog igrača koji preživljava određene runde. Drugim rečima, igrate za istim stolom i očekujete sledećeg protivnika. Onog trenutka kada izgubite, prestajete da učestvujete u turniru i morate čekati sledeću priliku za igru.

Heads-up hold'em

Turniri sa više stolova

Svi učesnici počinju sa jednakim brojem čipova. Igraju za različitim stolovima, krećući se od jednog do drugog. Glavna ideja je u preuzimanju čipova protivnika. Takođe su poznati kao MTT turniri i uključuju eliminacione stolove, sto po sto. Igrači se pomeraju za naredni sto dok svaki od njih ne bude eliminisan. Na kraju, Ostaje samo jedan sto. Morate osvojiti čipove ostalih kako biste dobili nagradu.

Fazni turniri

Ova vrsta turnira je specifična jer neki početnički nivoi počinju i završavaju se u različito vreme za različite grupe pre dolaska završne faze. Svaka faza počinje u različito vreme i možete odlučiti kada ćete početi sa igrom. Na kraju, poslednji učesnici se međusobno suočavaju u grupi. Fazni turniri su popularni jer omogućavaju da svoje vreme podesite bez ograničenja.

Poker za više stolova

Zaključak

Postoji mnogo drugih vrsta poker turnira, ali oni o kojima smo vas informisali su jedni od najčešćih na onlajn poker platformi. Svi oni dolaze sa velikim fondom nagada i to je dobra vest za igrače. Ovde na našem sajtu ćete pronaći mnoštvo operatera kockanja koji nude prethodno pomenute poker turnire, pa ako ste ljubitelj igre, možete se prijaviti. Srećno!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *