Zašto je praćenje kretanja opadajućih kvota važno?

Možda ste čuli za izraz “opadajuće kvote”, ali niste sigurni šta to znači i kako može uticati na Vaše klađenje. Ovaj članak daje detaljan pregled opadajućih kvota, šta se nalazi iza njihove nestalnosti i koja strategija opadajućih kvota bi bila od najveće pomoći u pogledu profita. Ukratko, naučićete zašto je praćenje kretanja važno.

Šta su opadajuće kvote?

Koncept opadajućih kvota uglavnom objašnjava sam sebe. To znači da određene kvote gube vrednost. Recimo da ste zainteresovani za fudbalsku utakmicu između dvatima. Kvote da će prvi tim pobediti 15 minuta pre početka utakmice su 4,0 ili 3/1 u razlomljenoj kvoti. One nastavljaju da padaju kako se približava početni udarac.

Zašto se ovo dešava? Pravo pitanje je: Kako možete iskoristiti kretanja kvota? Često opadajuće kvote čine razliku između isplativih i neisplativih opklada. One su vrlo česte u industriji onlajn klađenja.

Kretanje može biti vrlo dinamično u zavisnosti od sporta. Kada se radi o trkama konja, videćete da se one konstantno menjaju u poslednjih 10 minuta pre početka trke. Možete imati koristi od dobre cene, ali ukoliko sačekate koji trenutak to može biti prekasno.

Zašto se cene tako često menjaju?

Ukoliko ste upoznati sa klađenjem na podudaranje trebalo bi da znate da je to veoma popularna strategija za klađenje iako se malo razlikuje od onoga što smo do sada pominjali. U svakom slučaju, kladioničari mogu biti veoma zbunjeni oko toga koje kvote se toliko menjaju i kako mogu prilagoditi svoju strategiju ovoj činjenici.

Kvote mogu pasti iz mnogo razloga, počevši od menadžera ili promene džokeja do povećanog broja opklada. Štaviše, kvote se ne kreću samo u jednom pravcu. One takođe mogu narasti u vrednosti, što je poznato kao produžavanje kvota. Ovo se može desiti i pre i tokom igre ili trke.

Povećani broj opklada

Kladioničari uvek kupuju i prodaju na različitim pozicijama na berzama za klađenje, kao i trgovci i investitori na berzi akcija. Ovo dovodi do fluktuacije kvota. Kako se bliži vreme početka, ovo postaje očigledno. Kretanje cena postaje izuzetno dinamično. Veći broj opklada može biti sjajan za profesionalce i ozbiljne kladioničare koji žele da uzmu što veću vrednost. Vaše ukupno iskustvo klađenja je uzbudljivije.

Kvote su stabilnije u kladionici jer ih kladionica sama pravi. Ipak, potražnja za određenim kvotama se uzima u obzir. Ukoliko potražnja opadne, povećaće se i kvote kako bi dešavanje bilo atraktivnije. Nasuprot tome, velika potražnja će uzrokovati pad kvota radi smanjenja rizika.

Povećani broj opklada

Različite okolnosti

Kvote mogu opasti ili porasti ukoliko se okolnosti promene. Možda je igrač napustio klub ili je zapošljen novi medadžer. Nove okolnosti utiču na kvote jer utiču i na verovatno rezuitat događaja.

Oni koji su novi u klađenju će biti iznenađeni time kako se brzo kvote menjaju, naročito kod trka konja. Kvote u fudbalu se ne menjaju tako brzo. One su stabilnije u vremenu od zagrevanja do početka. Ipak, novajlije se pitaju gde da polože ulog i šta se dešava ukoliko izaberu pogrešno vreme. Evo nekih strategija i saveta za sprečavanje skupih grešaka.

Saveti za izbegavanje padajućih kvota

Ukoliko ste još uvek laik u klađenju najbolje bi bilo da izbegavate klađenje prilikom promene cena. Položite opkladu 15 minuta pre početka događaja i onda kada su kvote stabilne. Nemojte se kladiti na trke konja, barem ne u početku. Ovo će Vam pomoći da izbegnete gubitke zbog opadajućih kvota.

Kako da iskoristite opadajuće kvote u svoju korist

Neiskusnim kladioničarima bi koristilo kada bi izbegli opadajuće kvote. Za profesionalce je stvar drugačija. Možete iskoristiti opadajuće kvote da steknete profit. U početku ovo može zvučati rizično, a i jeste. Nakon prikupljenog iskustva postaje lako zapaziti vredne opklade. Prava strategija klađenja bi trebalo da Vam pomogne da ostanete ispred kladionice i iskoristite vredne kvote kako biste maksimizovali svoj profit.

Kupovina i prodaja na različitim pozicijama

Možete kupiti i prodati na raznim pozicijama kako biste iskoristili kretanje kvota. Isplati se pažljivo ih pratiti. Kretanja Vam pomažu da analizirate gde ulažete svoj novac. Na kraju, ovo omogućava polaganje informisanijih opklada i veću zaradu od klađenja. Ova strategija opadajućih kvota zahteva više iskustva. Kao što smo ranije pomenuli, loš tajming će Vas staviti na pogrešnu stranu marketa sa lošim kvotama.

Rana isplata

Možete iskoristiti ranu isplatu kako biste iskoristili opadajuće kvote. Ova strategija Vam omogućava zatvaranje opklade pre početka događaja. Možete se kladiti po kvotama od 4,0 dve nedelje pre početka meča. U ove dve nedeljem najbolji igrač doživljava povredu. Zatim, kvote na pobedu njegovog tima mogu pasti na 3,0. Ukoliko želite, možete isplatiti novac i zaraditi pre početka utakmice. Takođe možete sačekati da vidite da li će kvote nastaviti da padaju za potencijalno još veću isplatu.

Kvota koja se izdvaja

Većina onlajn kladionica nudi slične kvote. Ukoliko vodeća kladionica promeni svoje, ostatak marketa će ubrzo pratiti. Ovo je glavni razlog zbog koga se kvote mogu tako brzo promeniti. Kladioničari će iskoristiti “kvotu koja se izdvaja” jer su kvote na marketi generalno vrlo slične.

Zašto bi se kladionica iznenada odrekla svojih kvota? Najbolji igrač se povredio i to može biti jedan od razloga. Market može biti precenjen. Šta god da je slučaj najbolju vrednost ćete naći ukoliko uskočite pre nego što kladionice promene svoje kvote. Trebalo bi da se kladite u kladionicama koje zaostaju.

Takođe ćete znati da ste pronašli dobru vrednost opklade ukoliko pronađete kvote koje su više od ostatka industrije. Kladionica ili ne veruje u verovatnoću ishoda da bi se razlikovala ili nije uspela da uskladi svoje kvote kako bi se prilagodila opštem šablonu.

Teško je naići na ovakve situacije tako da biste trebali pažljivo da gledate.

Programi koji prate kretanje marketa

Programi koji prate kretanje marketa

Tehnološki napredak je učinio mogućim da kladionice prate kretanje marketa veoma precizno. To im omogućava da se prilagode promenama cena skoro odjdnom. To znači da retko možete koristiti ovu strategiju da profitirate od odstupanja kvota. Ipak, može biti korisno imati je.

Početnici bi trebalo da izbegavajuopadajuće kvote u fudbalu jer može biti prilično teško kladiti se. Štaviše, one će umanjiti bilo koji profit koji napravite tačnim predviđanjem.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *