Ko je vlasnik MeridianBet kazina?

Kao jedan od članova velike kockarsko-kladioničarkse trojke u Srbiji, Meridian Bet je oduvek privlačio veliku pažnju. U poslednje vreme to čini veoma uspešno pomoću svojih reklama, čije su zvezde gotovo ustaljene neke od naših veoma poznatih ličnosti kao što su Nenad Lalatović, Vaso Bakočević, Sandra Afrika, Milica Todorović… Ponovo, ono što prosečnom čoveku pada na pamet, činjenica odakle pare za sve to, i da li su oni kao takvi pouzdani?

Meridian kladionicu 2012. godine ozbiljno je ljuljala afera „Rajski papiri“. Ova afera se odnosila na dva dela, prvi deo je taj da je u samo vlasničku strukturu udeo imao visoko kotiranu član vladajuće stranke Vladimir Đukanović, a drugi deo se odnosi na činjenicu da su tada registrovali jedan ogranak svoje firme na Malti i time dobili optužbe da svoje poslovanje prebacuju na „ofšor“ , kako bi izbegli poreske obaveze, što je po zakonima naše zemlje zabranjeno. Ipak, Đukanović je rekao da je bio zaposlen u Meridianu, ali da se po stupanju na poslanički mandat povukao, dok su svoje poslovanje, delom, prebacili na Maltu, isključivo kako bi ušli u svet onlajn kazina i kladionice.

Zvanično, Meridian Bet je u vlasništvu firme „Meridian Tech D.O.O“ iz Beograda, koja je ćerka kompanije firme „Joker Games“, osnovane 2001. takođe u Beogradu. Vlasnici ove firme su Aleksandar Milovanović, Snežana Božović i Zoran Milošević. Dok je njihov ogranak na Malti, zadužen za onlajn sferu poslovanja, u vlasništu kompanije „Meridian Gaming D.O.O“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Exit mobile version