Top tipsteri u Srbiji i šta biste trebalo da znate o njima?

Tipsteri, jedna od svakodnevnih gorućih tema u Srbiji. Na našem sajtu ste već imali priliku da pročitate nešto više o tome šta su tipsteri, odnosno šta oni predstavljaju, tako da će ovde biti samo ukratko rečeno nešto o samoj definiciji ovog zanimanja. Tipsteri predstavljaju zanimanje iz kockarske branše, gde se na osnovu statističkih proračuna i analiza utakmica i ponuda kladionica, prave, na neki način, stručna predviđanja za utakmice, koja nisu zasnovana, kao što je to najčešće, na iskustvu ili intuiciji. Svakako, ovo zanimanje ne treba mešati sa dojavama, gde se uplaćuje nekoj osobi ili stranici pare kako bi Vam oni rekli za neku nameštenu utakmicu, odnosno šta da odigrate na istoj. Naravno, poteže se pitanje, vrlo je jasno da ovde ima velikog prostora za prevaru, kome verovati i kako znati koji tipster je tipster od poverenja, ukoliko se odlučite na ovaj korak. U ovom tekstu biće predstavljeno par top tipstera na srpskom tržištu.

10 Valentino tips

Ova stranica je istaknuta prevashodno zbog svoje misterioznosti, koja svakako može biti shvaćena i kao plus i kao minus, kao i generalno sve vezano za tipsterski posao. Instagram stranica ovog profila je zaključana, a da biste dobili pristup, neophodno je da se učlanite u Viber grupu, čiji se pozivni link nalazi u opisu profila. Ono što je zanimljivo je činjenica, da je napomenuto da su tipovi besplatni, a da je jedini uslov za dobijanje istih aktivnost na grupi.

9 Bratici tips

Ne toliko poznata, ali svakako stranica koja broji skoro 15 hiljada pratilaca na Instagramu. Ono što je karakteristično za ovu stranice je često kačenje momenata iz srpskog kriminalnog podzemlja, za akcentom na citate Kneleta i delova iz filma „Južni vetar“. Ova grupa takođe ima i svoj „hešteg“, koji glasi „#familijabratici“. Uplate možete vršiti preko Western Union-a ili PayPal servisa, a cena članarine je 25 evra.

8 Don Corleone tips

Ova tipsterska stranica može se slobodno reći da ima veliki minus u startu, s obzirom na činjenicu da nisu ažurirali, tj imali bilo kakvu objavu još od avgusta meseca 2020. godine. Ono što oni ističu kao svoju glavnu vrednost jeste vrlo dostupna i povoljna cena članarine. Na sajtu su dosta ažurniji i često kače slike odigranih tiketa, kao i svih potrebnih informacija. Članarina iznosti 31 evro, ali uz napomenu da neće zauvek toliko biti, odnosno da ima tendenciju daljeg rasta.

7 Institucija tips team

Ovu tipstersku stranicu karakteriše to što im je glavni način promocije kroz kačenje mimova, kao i zanimljivih slika vezanih za sport. Svakako jedan od dosta drugačijih načina u odnosu na prethodno navedene. Oko same cene članarine neophodno je da postanete član Viber grupe, čiji se pozivni link nalazi u opisu Instagram stranice.

6 NBA VIP tips

Ovu stranicu najviše izdvaja od svih ostalih činjenica da je usko specijalizovana za tipovanje NBA lige. Najpoznatija je ovog karaktera u Srbiji, a takođe, ono što ih krasi, je činjenica da daju jasne i detaljne analize svih tipova. Akcenat stavljaju na tipovanje poena igrača, odnosno na takozvane ,,plus-minus” igre. Takođe, povremeno rade i tipovanje u evropskim takmičenjima, kao što su Evroliga, Evrokup i ABA liga. Da biste postali član, potrebno je da se pridružite njihovoj Telegram grupi, čiji pozivni link imate u opisu profila na Instagramu.

5 Robintips Tipsmannia

Glavna prednost ove tipsterske stranice je svakako činjenica da je VIP članarina samo 20 evra. Neretko u istaknutim Instagram pričama kače dopisivanja sa svojim članovima, gde pošteno i transparentno iznose sve o cenama i tiketima, i zašto je cena toliko niska. Još jedna interesantna stavka kod ove stranice je da često organizuju i nagradne igre, tako da je potrebno pretplatiti se i na njihov SMS servis. Bitno je da im se sajt zove robintips, dok je Instagram stranica Tipsmannia.

4 Smeker team tips

Ono što ovu tipstersku stranicu odvaja od drugih je da onaj, već objašnjeni način života koji se promoviše, reklamiraju na specifičan način. Naime, ono što oni rade je angažovanje starleta, pevačica, modela i manekenki, odnosno devojaka za puno pratilaca na Instagramu, koje ih promovišu u svojim objavama i Instagram story-jima. Velika prašina podigla se oko ove stranice, kada su mnogi pisali kako je prevara, što je otišlo do tog nivoa, da je otvorena posebna Instagram stranica pod nazivom smeker tim prevara, na kojoj su kačeni dokazi, kao i poznate ličnosti koje su promovisale ovaj vid prevare. Za samu cenu članarine neophodno je da se javite kroz direktnu poruku na Instagramu, njihovom profilu.

3 Flex team

Ova relativno nova tipsterska stranica ima takođe svoj sopstveni način promocije. Pored naravno, uobičajnih, isticanja skupocenih i luksuznih stvari, kao i takvog načina života, ono što oni često rade su Instagram lajvovi. Za ove lajvove zadužen je jutjuber pod nazivom Laske, koji je i jedan od vlasnika stranice, on često priča o pravilima i načinima poslovanja tipstera, pogođenim parovima, kao i pokazivanju onoga što možete imati, ukoliko postanete njihov član (bar po njegovim rečima). Ovo svakako govori na vrlo uzbuđen i pomalo napadan način, kako bi što bolje dočarao šta to sve Flex team nudi. Sajt je vrlo transparentan, gde postoji svi ispisani dobici , a ono što je zanimljivo kače se i nedobitni tiketi, odnosno promašaji, što svakako predstavlja plus. Postoje tri paketa članarine, prvi je standardni od 30 evra, drugi standardni VIP od 65 evra i treći admin VIP od 100 evra, detaljne opise svih paketa imate na njihovom sajtu.

2 Perverzija tips

Nekada nerazdvojni prijatelji, Nerad i Perverzija tips su funkcionisali zajedno. Nakon raskola svaki je otišao na neku svoju stranu promovisanja tipsterskog posla, gde se, kao što je već pomenuto Nerad orijentisao na snimanje luksuznog i bahatog života kroz noćne provode i vožnu skupocenih vozila, dok je i Perverzija slično promovisao, ali ipak uz akcenat muzike, tj snimanja pesama vezanih za ovu temu, kao što je pesma Blizerian Pablo. Bitno je napomenuti, da se njihov sajt zove Perverzija teams, dok je Instagram stranica Perverzija tips. Što se same članarine tiče ona varira od 30 do 150 evra u zavisnosti od paketa koji želite, tj da li je u pitanju običan ili VIP paket, dok detaljnije opise paketa možete naći na njihovom sajtu. Konkretno VIP servisi su neke dodatne usluge kao i utakmice, kao i uvid u same opklade vlasnika stranice. Takođe, pored svega ovoga u Perverzija u ponudi ima i svoj, kako se to popularno naziva, „Merch“, tj proizvode sa njihovim logoom, kao što su ramovi za tablice, majice, privesci, hemijske, knjige…

1 Nerad tips

Verovatno i najpoznatiji tipsterski sajt u Srbiji. Pored uobičajnih stvari na samom sajtu, ova stranica je veoma popularna i po sadržaju koji neretko kači na svoj Instagram. Vlasnik ovog sajta i stranice je Nikola Keljanović, veoma poznato lice iz srpskih tabloida. Ako ste čuli za njega, onda je to verovatno na osnovu njegovih snimaka sa zlatnim Poršeom i svim propratnim pričama, kao što su brza vožnja ili udesi. Pominjajući Poršea, mora se takođe reći da ova stranica promoviše ovakav način luksuznog života, odnosno raskalašno pa i bahato ponašanje, koje često nailazi na osudu javnosti. Postoji čak i odeljak stranice koji je posvećen isticanju ovih vrednosti, i pokazivanju šta se možete imate ako se priključite, odnosno uplatite članarinu i kakav život možete voditi. Cena članarine je 3600 dinara mesečno, a primerak uplatnice imate na sajtu.

Kako izabrati na kraju?

Ovo je verovatno i pitanje koje se nameće na samom kraju. Bitno je napomenuti, da se manje ili više sve stranice trude da istaknu poštenje i tranparetnost, kao i da se maksimalno ograđuju od dojava nameštenih utakmica, dok neretko imaju i odeljak sajta koji opisuje to, gde jasno diferenciraju sebe u odnosu na njih. Tako da ovo ne može biti relevantan kriterijum. Svakako, tipsteri su i dalje „mačka u džaku“, postoje dokazi da je provereno, ali takođe postoje i dokazi da je prevara. Ono što je sigurno je to da neće postati instant milioneri, već da se potencijalni profit gradi kroz vreme. Ukratko, dosta toga je je na Vama. Pročitajte ove opise i recenzije, posetite njihove stranice i Instagram profile. Svakako, ukoliko Vam se nijedna navedena opcija ne sviđa, možete istražiti i na svoju ruku tako što ćete u Instagram pretragu ukucati reč „tips“, gde će Vam sigurno izlistati sve najpopularnije stranice. Za kraj imajte u vidu da je, kao i kod sve ga vezanog za kocku, klađenje i kazino, bitno imati meru i biti odgovoran, jer ovo nije nikakav „el Dorado“ već samo način za potencijalnu zaradu, gde svakako treba biti umeren i obazriv, kao i za sve drugo, ukoliko se odlučite na ovaj korak.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Exit mobile version