Šta su mrtvi spinovi (dead spins) na slotu?

Možda ste čuli za termin “mrtvi spin” (dead spins) u razgovoru sa drugim igračima ili kada ste se na neki drugi način susreli sa tim terminom. Mrtvi spin je onaj bez ikakve isplate, za razliku od dobitnog spina u kome je moguća bilo koja vrsta isplate.

Direktno je povezan sa konceptom frekvencije pogotka jer se računa na osnovu odnosa dobitnih i mrtvih spinova. Frekvencija pogotka od 50 procenata znači da će polovina spinova biti mrtvo i da nećete dobiti ništa. Što je frekvencija pogotka niža to je veći broj mrtvih spinova.

Neke igre imaju više mrtvih spinova od drugih. Igre koje su promenljivije će imati više mrtvih spinova, ali će dobitni spinovi doneti veću isplatu jer su manje frekventni.

Izuzetno nestabilne igre maju veoma veliki broj mrtvih spinova kako bi kompenzovale potencijalno velike isplate ukoliko se dogodi odgovarajući scenario. Druge igre imaju velike frekvenicje pogotka i malo mrtvih spinova, ali one dobitne ne plaćaju onoliko koliko one nestabilne jer su frekventnije.

Neki igrači slotova tolerišu više mrtvih spinova od nekih drugih. Sve zavisi od toga šta preferirate. Na kraju, mrtvi spinovi su potrebni kako bi obezbedili prednost kuće i kako bi izbalansirali dobitne spinove. U velikoj meri ih možete izbeći. Oni su deo svake standardne slot mašine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *