Šta nači opklada na gol liniju u klađenju?

Opklade na gol liniju se fokusiraju na to koliko poena/golova ste postigli u meču. Ovo se razlikuje od prave gol linije. U klađenju, koncept “linije” se odnosi na deljenje dva suprotna izbora. Linija je između “Da” i “Ne” ishoda.

Ukoliko naiđete na termin “preko jedne gol linije”, to znači da će u meču biti postignuta bar dva gola. Ova opcija klađenja nije preterano popularna među kockarima jer je povrat za Vaš ulog prilično mali. Kako biste imali šansu za krupniji povrat, sve što je manje od “više od pet” ili “manje od pet” je nezadovoljavajuće.

U ovom slučaju ono što se dešava ukoliko se postigne tačno pet golova, na primer ukoliko se utakmica završi sa 4:1? Zbog toga opklade na gol liniju ciljaju to da li će biti više ili manje od 2,5 ili 3,5 gola. Uvek će biti manje ili više od ovog zbira jer ne postoji nešto kao pola gola.

Primer opklade na gol liniju na “više/manje” od bilo čega preko 3,5 je retkost jer, prema statistici, većina utakmica ima maksimum 3 gola. Naravno, to ne znači da ne možete da se kladite na taj način. Ipak, najbolje je stupiti u kontakt sa kladionicom i pitati za visinu određene kvote pre klađenja.

Najbolji trenutak da se kladi na gol liniju

Kada rezultat pređe 2-0 ili 2-1, možete naći pravu vrednost u ispravnoj opkladi na rezultat. To je iz razloga što su neki timovi poznati po svojim snažnim napadima i teže da postignu bar dva pogotka u utakmici. Ukoliko je sreća na Vašoj strani, dobićete. Nema garancija. Svako zna barem jednu utakmicu u kojoj je jedan tim vodio sa 2:0, držeći napade na odstojanju. Ipak, protivnapad, rikošet ili golman koji je došao do kornera i fiks 3-1 može biti uništen četvrtim golom pobednika.

Takođe postoji slučaj u kome tim vodi sa 3-0 i želi još veću gol razliku. Želeli biste da pobede jer ste predvideli 4-0. Mogu dozvoliti protivniku da postigne gol zbog propusta u koncentraciji.

Fudbal je pun zakasnelih, neočekivanih golova. Ne morate se toliko brinuti za njih uz opkladu  iznad/ispod gol linije.

Klađenje na gol liniju

Klađenje na gol liniju

Ne nude sve kladionice ovu vrstu opklade. Potražite onu koja nudi mnoštvo opcija za klađenje na gol liniju ukoliko izgleda kao da će biti mnogo golova u utakmici. Što je više ukupnih golova to više možete očekivati povećanje kvota. Trebalo bi da se kladite na viši zbir ukoliko ste sigurni da će biti mnogo golova.

I obrnuto, ukoliko ne očekujete mnogo golova, potražite iznad/ispod maksimuma od 2,5. Uzmite Iznad/ispod 1,5 ukoliko možete pronaći onu kod koje bi 1-0 bio češći rezultat.

Kako biste izbegli propust, iskoristite strimove uživo i opcije rane isplate ukoliko se kladite onlajn. Pažljivo gledajte utakmicu ukoliko ste igrali na nizak rezultat i na 1-0. Uzmite isplatu ukoliko se meč otvori i jedan od timova počne dobijati šanse za gol. Zakasneli gol će upropastiti sve.

Špekulativno klađenje

Oni koji su zainteresovani za špekulativne opklade bi trebalo da pogledaju nepoznate lige. U Evropi ruska prva liga ima najmanji zbir golova. Skoro polovina svih utakmica ima dva ili manje golova. Sa druge strane, naći ćete Austriju i Tursku. Oko 40% utakmica u njihovim prvim ligama imaju prosek od najmanje četiri gola po utakmici. Njih treba gledati, od singla 4-0 do trostrukog 2-2  nerešenog.

Azijski hendikep

Azijski hendikep

Jedan zanimljiv oblik klađenja na gol liniju je Azijski hendikep. On omogućava pokrivanje dva rezultata jednom opkladom. Dobijate jednu cenu za računanje potencijalnog dobitka, ali se Vaš dobitak deli na pola kako bi pokrio oba izbora. Ukoliko radite isto koristeći tradicionalnu opkladu na gol liniju, moraćete da postavite dve odvojene opklade po dve različite cene. Azijski hendikep je takođe poznat kao “alternativni golovi”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *