Šta je frekvencija pogotka kod slotova?

Frekvencija pogotka se obično izražava u procentima i odnosi se na verovatnoću dobitka prilikom igranja na slot mašini. Na primer, slot sa ukupno 1 000 000 spinova, od kojih je petina dobitna (igrač dobije nešto) ima frekvenciju pogotka od 20 procenata.

Igrači ne mogu da vide ovu statistiku baš kao ni procenat povrata slota niti druge brojeve. Ipak, frekvencija pogotka je često očiglednija ljudima u odnosu na druge stvari.

Visoka i niska frekvencija

Neke igre imaju mnogo naslaganih simbola i množilaca koji mogu rezultovati neverovatnim poklapanjima i dobicima. Šansa za dobitak je niža kako bi stvorila protivtežu mogućnosti i potrebi za takvim isplatama. Drugim rečima, frekvencija pogotka ove igre je niska.

Nasuprot ovome, tradicionalnije igre imaju niže dobitke i bonuse, ali višu frekvenciju pogotka.

Iako nije moguće unapred videti frekvenciju pogotka slot mašine, igrač vremenom može steći osećaj za igru. Tada je moguće odlučiti da li nastaviti sa igrom ili potražiti drugu opciju.

Frekvencija pogotka se može dostići tokom dužeg vremenskog perioda baš kao i očekivani procenat povrata. RNG (random number generator) vas može dovesti do velikog džekpota ili do totalnog gubitka zgog promena u kratkom vremenskom periodu.

Frekvencija pogotka i isplata

Frekvencija pogotka i isplata

Ne postoji povezanost između frekvencije pogotka i stope isplate. Slotovi su kreirani misleći na frekvenciju pogotka. Stopa isplate i odgovarajući nizovi koturova su dizajnirani u skladu sa time. Nije moguće videti igru sa visokom frekvencijom pogotka i visokom isplatom u isto vreme ili onu kod koje su obe stvari niske. Slot koji isplaćuje manje će to raditi češće. Neki proizvođači slotova ugrađuju malo manju frekvenciju koja neće izgledati toliko trugačija igraču, barem ne na prvi pogled. Neki igrači mogu početi da osećaju razliku nakon nekog vremena. U većini slučajeva je to kombinacija oba.

Frekvencija pogotka i promenljivost igre

Visoka promenljivost igara umanjuje frekvenciju pogotka kako bi omogućila veće dobitke. Ovo dolazi sa većim brojem mrtvih spinova – spinova kod kojih ne možete dobiti ništa. U ovom slučaju su srednji dobici takođe češći. Frekvencija pogotka može da govori o promenljivosti slota. Slotovi koji često isplaćuju, ali koji daju manje dobitke su manje promenljivi i imaju veću frekvenciju pogotka. Ukoliko isplate više novca, ali ređe, verovatno su promenljiviji sa nižom frekvencijom pogotka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *