Šta je Big Bertha slot mašina?

Kada je napravljena tokom 1950-ih, Big Bertha je bila najveća slot mašina na svetu. To je takođe prva elektro-mehanička slot mašina u istoriji. Cena izrade slota je veća od 150 000$, što je u to vreme bila ogromna suma. Bio je potreban motor od 5 ks za njeno funkcionisanje i bila je veličine 2x3m. Njeni točkovi koje je pogonio lanac su bili veličine 21 inča. Igrači su morali da povuku polugu obema rukama, a neki nisu bili dovoljno snažni da to urade. Ipak, obećavala je tako impresivne isplate da su igrači bili motivisani da koriste svu snagu koju su imali.

Big Bertha je bila prototip mnogih modernih slotova. Ona je važan deo istorije razvoja slot mašina. Ali koje su realne šanse bile za Vaš dobitak?

Za razliku od mnogih modernih slot mašina, Big Bertha je imala veliki broj koturova. Svaki kotur je sadržao 20 simbola, što je značilo 26 milijardi kombinacija. Vaše šanse za osvajanje džekpota su iznosile jedan u 26 milijardi jer je samo jedna kombinacija bila dobitna. Šanse su bile niske, najblaže rečeno. Činjenica da je džekpot iznosio milion dolara je nije mogla da poveća Vaše šanse. Teoretski, morali biste da odigrate 26 milijardi puta kako biste pogodili taj niz. Sa cenom spina od jednog dolara, igrači bi investirali 26 milijardi kako bi došli do džekpota od jednog miliona. Zar to nije dobra poslovna politika?!

Za razliku od ovakve investicije, ona oko kreiranju slot mašina je zlata vredna. Šanse za dobitak na Big Bertha-i su bukvalno bile nepostojeće, tako da je ona svojim tvorcima donela mnogo novca. Milioni ljudi su svoju sreću uzaludno okušavali.

Istorija džekpotova.

Drugi najveći dobitak koji je neko postigao igrajući Big Bertha-u je 65 093$, i to se desilo 1973. u Rinu u Harold’s klubu. 2001. u Ontariju, žena je dobila milion dolara. U svakom slučaju sreća je jedino na šta se možete osloniti, a to važi za sve slotove a ne samo za BB. Ono što je najprimetnije je to da je postala toliko popularna kada je napravljena da su svi proizvođači slot mašina tog vremena počeli da prave slične mašine.

Big Bertha danas ima samo nekoliko i daleko su jedna od druge. Oni koji žele da ih iskuse bi trebalo da istraže koji lokali ih imaju. Danas je obična Big Bertha zamenjena Super Big Bertha-om. SBB ima 8 koturova sa 20 različitih simbola po koturu. Obično, imućni kockari biraju ovaj slot zbog sume koju džekpot nudi. Kao i većina slotova, SBB koristi Generator Nasumičnih Brojeva kako bi odabrala kombinacije različitih brojeva u svrhu odabira brojeva. U ovom slučaju, brojevi su simboli koji se pojavljuju na ekranu kada koturovi prestanu da se okreću.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *