Koja je razlika između raširenog wild-a i naslaganog wild-a kod slotova?

Kod tradicionalnih video slotova postoji nekoliko opcija za bonus koje se mogu aktivirati. Wild je među najčešćima i najpopularnijima. Wild simbol je jednostavno simbol na koturu koji možete iskoristiti sa bilo kojim drugim kada vam se padne a kako biste napravili pobednički niz – bilo koji drugi simbol osim raštrkanog simbola.

Kako biste dobili pobednički niz, možete koristiti bilo koji wild širom različitih linija sa različitim simbolima na svakoj liniji kada igrate slot sa više platnih linija i kada vam se padne jedan ili više wild simbola na koturima.

Ipak, wild-ovi su kao simboli prilično fleksibilni. Iako su od velike pomoći oko dobitka igračima, postoje neke razlike. U svakom slučaju, igrači slotova cene njihovu sposobnost donošenja dobitka, a uz to i velike isplate.

Tvorci slot igre uvek tragaju za novim i uzbudljivim načinima da unaprede ideju da jedan simbol bude wild. Mnogi od danas najpopularnijih slotova imaju najnovije osobine i trendove wild-a.

Pet vrsta wild-a

Postoji pet čestih vrsta wild-a i to sao po sebi može dovesti do zabune. To si naslagani wild-ovi, rašireni wold-ovi, kaskadni wild-ovi, kotrljajući wild-ovi i lepljivi wild-ovi. Ovaj članak se bavi sa prva dva tipa.

Naslagani wild-ovi

U suštini, naslagani wild je simbol wild-a koji pokriva jedan ceo kotur kada se padne. Obično, dolaze u sklopu 2, 3, 4 ili 5 simbola. Neke slot igre ih prikazuju na različitim koturovima. Druge čine mogućim slaganje wild-ova na svakom koturu. Priličan broj slotova poslednje pomenutog tipa ima velike varijacije. Ipak, neki drugi slotovi imaju naslagane wild-ove samo kod bonusa kao što su Free Spins. Potencijal isplate postaje ogroman kada ovo iskombinujete sa umnožavačima.

Naslagani i rašireni wild-ovi rade na manje-više isti način. Naslagani wild dolazi sa jednim simbolom koji se pada na koturu pre nego što se prostor oko njega popuni. Može se raširiti samo kako bi popunio dno ili gornji deo kotura ili će ipak popniti ceo kotur. Razlikuje se kod svake igre. Da biste videli pravila, morate pogledati tabelu za plaćanje igre. Kako biste joj pristupili, potražite dugme sa koje je označeno kao menu, info, paytable, itd. u okviru interfejsa igre.

Kako naslagani wild pokriva veću površinu od standardnog wild-a (koji uglavnom pokriva samo jedan mali deo kotura), postoji mnogo veći potencijal za dobitak. Njihovo ime dolazi od činjenice da se slažu jedan na drugi kako bi stvorili grupu wild-ova na jednom koturu. Ukoliko naslažete određeni broj wild-ova na koturu kod nekih igara, ovo prerasta u rašireni wild u kome se wild-ovi šire preko celog kotura.

Ukoliko vam se na koturu padne wild, može Vam se pasti i na još jednoj ili dve platne linije kako biste povećali svoje šanse za dobitak. Wild-ovi se mogu slagati vertikalno ili horizontalno na koturovima, dajući igraču dodatne šanse za dobitak. Oni su uvek dobra opcija.

Naslagani wild-ovi

Rašireni Wild-ovi

Mnogi od najpopularnijih slotova nude raširene wild-ove uz naslagane. Oba tipa su veoma cenjena kod igrača. Kada Vam se padne jedan ili više wild-ova na koturu, to se naziva rašireni wild. Svaki slot dolazi sa određenim kriterijumom koji se mora ispoštovati, kao što je pokretanje bonus runde, pogađanje određene kombinacije, ili slaganje određenog broja wild-ova. Kao što je pomenuto, wild se širi kako bi svaki simbol na koturu učinio wild-om.

U ovom slučaju igrači dobijaju veću šansu za dobitak. Bonus igre imaju sklonost ka vrlo čestom širenju wild-a, naročito tokom besplatnih spinova, kada mogu biti poznati i kao lepljivi wild-ovi. Kada igrač pogodi lepljivi wild, kotur na kome se nalaze postaje potpuni wild. Tada, ostaje takav tokom sekcije besplatnih spinova. Ukoliko osvojite 20 besplatnih spinova i padne Vam se lepljivi wild na desetom, wild-ovi će se proširiti po koturu i ostati dostupni u preostalih 10 spinova. Ukoliko pokrenete više besplatnih spinova, oni će biti dostupni i za njih. Očigledno, ovo povećava Vaše šanse za dobru isplatu.

Wild-ovi su od velike koristi igračima sami po sebi i čak korisniji kada se kombinuju sa gornjim opcijama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *