Klađenje na trke konja

Malo ljudi shvata da su trke konja bile jedan od prvih sportova za klađenje na svetskom nivou. U prošlosti, većina kladionica je igračima pružala šansu da se klade na najbolje konje i džokeje, a ova tradicija se nastavlja do danas. Svi poznati sajtovi za sportsko klađenje nude opklade na trke konja. Šta su ove opklade, koje opcije postoje i ko ih nudi? Mi objašnjavamo u ovom članku.

Koje vrste trka konja postoje?

Danas postoje tri vrste trka konja na koje se možete kladiti. Ono što imaju zajedničko je to što se možete kladiti na konja koji će prvi završiti trku, ali takođe i na konja koji će zauzeti drugo ili treće mesto. Kako biste dobili detaljnije informacije o vrstama takmičenja, pružićemo Vam informacije o svakom od njih, kako biste mogli da naučite koje su i na šta se možete kladiti:

Trkanje iz boksa –Ovo su trke konja sa sprintom na kratkim distancama. Veoma su popularne u Britaniji, Irskoj i drugim delovima Evrope i sveta;

Trkanje sa preponama – Ova vrstsa trka konja uključuje prepreke. Trke se najčešće  održavaju na duge staze;

Trkanje na pravcu – Ovo su verovatno najčešće trke konja, dešavaju se na glatkoj stazi, a pobednik je konj koji završi prvi;

Kako se kladiti na trke konja?

Opklade na trke konja. Svakom konju je data kvota za završetak trke na jednom od mesta na vrhu, a trke same po sebi su kratke, tako da kladioničar neće morati da čeka dugo na saznanje o dobitku. Obično postoje favoriti i autsajderi. Kvote su niske za favorite, a visoke za autsajdere. Ipak, ukoliko autsajder uspe da pobedi u trci, onda ćete moći da pokrijete gubitke iz svih neuspelih opklada.

Da biste pobedili u klađenju na trke konja, potrebno Vam je dovoljno informacija o konjima. Od izutetne važnosti je da konj na koga se kladite bude u dobroj formi, da je agilan i odmoran. Takođe se morate upoznati sa iskustvom džokeja, jer ishod u velikoj meri zavisi od njega i njegovih sposobnosti.

Mogućnosti klaženja na trke konja

Imajte na umu da se možete kladiti i na druge načine osime koji konj će pobediti u trci. Onlajn kladionice pružaju i druge mogućnosti koje Vam pomažu da osvojite još više. Ispod ćemo videti različite opcije klađenja koje ćete pronaći na većini sajtova za klađenje. Ipak, ne gubimo vreme, već pređimo na mogućnosti:

Opklada na pobednika trke;

Opklada na to koja tri konja će završiti prva;

Opklada na to koja  četiri konja će završiti prva;

Opklada na favorita u trci;

Opklada na autsajdera u trci;

Mote videti da ima mnogo opcija koje možete iskoristiti. Što složeniju opciju izaberete, veće će biti kvote. A ukoliko ste dobri u predviđanju trka konja, onda možete zaraditi mnogo novca.

Koje kladionice nude klađenje na trke konja?

Sve lincencirane kladionice širom sveta nude svojim korisnicima opciju za klađenje na trke konja. Ispod navodimo nekoliko onlajn platformi na kojima se mođete kladiti na ovaj sport:

Bet365

William Hill

BetFred

Betamo

SuperBet

WirWetten

Bwin

22Bet

Melbet

Megapari

Rezime

Opklade na trke konja su veoma uzbudljive i daju veliki nalet adrenalina. Ipak se savetuje oprez jer kockanje uvek nosi rizik od gubitka mnogo novca.  Ukoliko niste imali sreće u prethodnih nekoliko trka, najbolje je da odustanete i okušate sreću u nekoj od narednih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *