Kako se kladiti na tenis

Iako se tenis igra širom sveta, manje entuzijastični fanovi ga primećuju samo četiri puta godišnje. U pogledu sportskog klađenja, ipak, tenis nudi širok spektar prilika i mečeva koji se protežu daleko dalje od Grend slem turnira.

Kada se radi o klađenju na bilo koji sport, kao i svuda, znanje je ključ. Uspešno klađenje na tenis znači da znate kako sport funkcioniše kao i faktore koji mogu uticati na rezultat i da razumete koji događaji bi trebali biti u dometu vašeg radara za klađenje. Na osnovu ovoga razvijate strategije kako biste smanjili rizik.

Kako tenis “funkcioniše”?

Sistem bodovanja u tenisu može izgledati čudno ljudima koji se tek upoznaju sa ovom ugrom. Zapravo, pravila su jednostavna – Prvi igrač sa četiri poena i razlikom od barem dva dobija rundu u igri. Prvi poen u igri vam donosi “15”, drugi “30” a treći “40”. Nerešen rezultat nastaje kada obe strane imaju po 40 poena. Onaj koji postigne razliku od 2 poena pobeđuje u gemu. Prvi igrač koji osvoji 6 gemova ili tajbrejk dobija set. Pobeda u 2 od 3 seta, zavisno od turnira, određuje pobednika u meču.

Kako se kladiti na tenis?

Tenis nudi mnoštvo mogućnosti za klađenje, mada ponude mogu varirati u zavisnosti od kladionice. Najčešća opklada u tenisu je direktna ili buduća opklada, u zavisnosti da li postoji igrač koji je favorit za osvajanje turnira.

Iako favoriti često imaju niske kvote, predviđanja se ne ostvare uvek i teško je izabrati između 128 igrača na Grend slemu. Osim uobičajenih opklada u kojima pokušavate da predvidite pobednika, možete napraviti i opkladu sa hendikepom. Ovde, birate igrača za koga mislite da može pobediti svog protivnika uz određenu razliku u setovima.

Tenis takođe nudi klađenje na set. Kladite se na manje / više od određenog broja setova, a najčešće korišćena opklada je manje / više od 2,5 seta u meču. Budući su mnogo popularniji. predviđate pobednika velikog turnira nedeljama ili čak mesecima unapred. Na ovaj način imate bolje kvote, ali postoji rizik da će se igrač povrediti pre početka turnira i da ćete izgubiti opkladu.

Klađenje uživo vam omogućava da se kladite na mečeve koji se trenutno igraju. Ovo može biti uzbudljivo zbog činjenice da se kvote menjaju u realnom vremenu i variraju u zavisnosti od trenutne situacije i ishoda meča.

Takođe postoje teniske opklade koje se fokusiraju na stvari koje se mogu ili ne mogu dogoditi tokom meča, bez obzira na to ko je pobednik. One ne zahtevaju mnogo znanja, ali sreća mora biti na vašoj strani. Primer ove vrste opklade je da li će u meči doći do tajbrejka ili neće.

Kako se kladiti na tenis?

Najpopularniji događaji za klađenje na tenis

Oči sveta su uprte u Grend slem kada počne. To je takođe trenutak kada kladionice počinju da obraćaju više pažnje na ovaj sport i nude veliki broj prilika za klađenje. Drugi važni događaji su Australian Open, French Open, Wimbledon i US Open.

Saveti za klađenje na tenis za početnike

Za one koji su novi u klađenju na tenis, postoji nekoliko strategija koje se mogu koristiti i koje, ukoliko se ispravno upotrebe, mogu povećati vaše šanse za dobitak. Prvo i osnovno: Morate znati kakva je površinaterena i šta igrači preferiraju.

Teniski turniri se održavaju na tvrdoj podlozi, šljaci ili travi. Tvrda podloga omogućava bržu igru i odgovara bržim servisima. Šljaka je sporija, dok je trava brza ali klizava. Australian i US Open se, na primer, održavaju na terenima sa tvrdom podlogom. French Open se igra na šljaci a Wimbledon na travi.

Kada se kladite na individualne mečeve, važno je proučiti statistiku igrača, njihove snimke i njihove rezultate u međusobnim mečevima. Na primer, da li ste znali da se Federer mučio protiv Dejvida Nalbandiana? Čak i najbolji igrači sretnu svoje takmace.

Na kraju je važno pratiti psihičko stanje igrača. Tenis može biti brutalna igra i povrede su deo života. Pre polaganja opklade proverite najnovije vesti i rezultate kako biste bili sigurni da je vaš omiljeni igrač u dobroj formi.

Teniske strategije su vredne istraživanja

Tenis je igra trčanja i nerava, poena u meču, uspeha na datoj podlozi. Na muškim turnirima je teško pobediti favorite, naročito ukoliko igraju na svojoj omiljenoj podlozi.

Ženski turniri su mnogo izbalansiraniji sa mnogo više šansi za pobedu drugih igračica. Na primer, osam različitih žena je osvojilo US Open od 2011. do 2020. Zato, ukoliko želite iznenađenja, treba da se fokusirate na ženski tenis koji je takav sve vreme.

Zaključak

Klađenje na tenis nudi veona širok opseg opcija da je teško u potpunosti ih razumeti. A ipak, kao i svaka druga igra i tenis može biti i prijatelj i neprijatelj. Nikada se ne kladite sa više novca nego što možete priuštiti da izgubite.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *