Da li je kockanje legalno u Nju Džersiju?

Razvoj onlajn kockanja u SAD-u je bio porplično trnovit. U septembru i oktobru 2006. godine, onlajn kockanje je bilo zabranjeno. Međutim, 2012. situacija se menja. Vlade Nevade, Nju Džersia i Delavera, legalizovale su aktivnosti vezane za onlajn kazine, poker sobe i kladionice u okvirima svojih saveznih država.

Američki zakon o kockanju

Na svakoj od vlada saveznih država je odluka da li će usvojiti ili odbiti legalizaciju onlajn kockanja. Kako se navodi u sekciji 15 kompilacije američkog zakona, da je savezna država odgovorna da determiniše spisak dozvoljenih igara na sreću, kao i njihove moguće organizatore. Takođe su odgovorni za uspostavljanje starosne granice, finansijske i druga ograničenja.

Federalna vlada objavila je rugulative i pravne aktove, koji služe da regulišu kockarske aktivnosti.

Kockanje u Nju Džersiju

Drugi gejming kockarski hab u SAD se nalazi u Nju Džersiju. Svi tipovi fizičkih kazina su legalni u ovoj saveznoj državi. Građani su glasali za legalizaciju kockanja na teritoriji Nju Džersija, na lokalnom referendumu. Prvi kazino otvore je još 1978. godine. Danas, postoji 12 kazina koji posluju u ovoj saveznoj državi. Kockarska industrija u Nju Džersiju je regulisana od strane zakona, i pod strogim nadzorom je specijalnog departmana.

Regulacije kockanja u Nju Džersiju

Kao i u Nevadi, kockarske aktivnosti u Nju Džersiju su kontrolisane od strane dva regulatorna tela- jedno telo je Komisija za kontrolu kazina Nju Džersija (NJCCC), državna agencija. Komisija ima jurisdikciju nad većinom segmenata u gejming industriji.

Strukturu ovog departmana čini pet specijalnih jedinica: depatman licenci, apelacioni (žalbeni) departman, poreski departman, zakonski departman, administrativni departman. Drugo telo je Departman pravde Nju Džersija, koje je zaduženo za sprovođenje zakona o kockanju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *